Veleposlaništvo RS Rim /

Dostopnost

Organi državne uprave Republike Slovenije se zavezujemo, da bomo omogočali dostopnost spletišč državne uprave v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče Veleposlaništva RS v Rimu.

Stopnja skladnosti

Spletišče Veleposlaništva RS v Rimu je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Spodaj navedena vsebina ni dostopna zaradi nesorazmernega bremena:

  • vse fotografije niso opremljene z opisi oziroma še nimajo alternativnega besedila,
  • dokumenti v PDF obliki zapisa,
  • različne kompleksne tabele s podatki, idr.

Dostopne alternative

Vse informacije, ki so dostopne na spletni strani Veleposlaništva RS v Rimu lahko uporabniki dobijo na e-naslovu: sloembassy.rome(at)gov.si oziroma na tel. številki + 39 06 45 43 11 60 oziroma osebno na naslovu: Via Salaria, 222, 00198 Rim (Italija) v času uradnih ur.

Obvestilo o domnevno nedostopnih vsebinah in/ali zaprosilo za informacije o nedostopnih vsebinah nam lahko pošljete po navadni pošti na naslov Veleposlaništva: Via Salaria, 222, 00198 Rim, Italija ali elektronski pošti: sloembassy.rome(at)gov.si 

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 23. septembra 2020 na podlagi določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA). Izjava je bila nazadnje pregledana 23. septembra 2020.

Povratne in kontaktne informacije

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni pošti na naslov: Veleposlaništvo RS v Rimu, Via Salaria, 222, 00198 Rim, Italija oziroma po elektronski pošti: sloembassy.rome(at)gov.si

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo poročili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost

MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana
01 478 47 78
gp.uiv@gov.si