Veleposlaništvo RS Rim /Konzularne zadeve /Podatki o potovanju v tujino /

Podatki o potovanju v tujino

Popotniki lahko prostovoljno izpolnite obrazec Podatki o potovanju v tujino. Priporočamo, da ga izpolnite in pošljete na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu predvsem pred potovanji v države akreditacije (veleposlaništvo je akreditirano v Italiji, San Marinu, Malti, Tuniziji in Libiji), kjer so varnostna tveganja večja. S tem olajšate izvajanje morebitne konzularne zaščite.

Obrazec Potovanje v tujino

TUNIZIJA

20.3.2015: V oboroženem napadu na narodni muzej Bardo v središču prestolnice Tunis je bilo dne 18. 3. 2015 ubitih več ljudi, med njimi tudi tuji turisti. Slovenskim državljanom, ki so v Tuniziji ali se odločajo za potovanje tja, svetujemo, da se izognejo območju v okolici lokacije, kjer se je napad zgodil, kot tudi morebitnim shodom, zborovanjem ter drugim večjim zbiranjem oseb. O situaciji v državi naj se temeljito poučijo iz vseh dosegljivih virov ter dosledno upoštevajo navodila tamkajšnjih varnostnih organov.

Varnost potovanj v Tunizijo:

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato v te predele države odsvetujemo vsa potovanja. Svetujemo dodatno previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Za ažurirane informacije o varnosti potovanja kliknite TUKAJ.