Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
20.09.2011  

Veleposlanik Mirošič obiskal podjetje Bisol na sejmu fotovoltaike Zerroemission 2011 v Rimu

Rim, 15. september - Zerroemission, ki poteka od 14 do 16. septembra v Rimu, je vodilna prireditev s področja obnovljivih virov energije v Italiji in je namenjen strokovni javnosti s področja obnovljivih virov energije (OVE), okoljske vzdržnosti in boju proti podnebnim spremembam in trgovanju z emisijami. Na sejmu, kjer sodeluje več kot 650 podjetij iz 26 držav, pričakujejo okrog 35.000 obiskovalcev. Letna rast sejemskega obsega je kar 30%. Na sejmu razstavljajo nekateri najpomembnejši akterji v sektorju.
Med razstavljavci je tudi slovenski Bisol, ki ima v Bologni svoje podjetje. Vodja podružnice Matevž Kastelic je na sejemskem prostoru sprejel veleposlanika Mirošiča in ekonomskega svetovalca Antoliča. Predstavil je delovanje podjetja na italijanskem trgu, ki je zaradi ugodnega režima vzpodbud za naložbe v sončne elektrarne eden najbolj obetavnih trgov. Bisol v zadnjem času s pomočjo novih zastopnikov širi svoje poslovanje tudi v predele Južne Italije (npr. Puglija, Sicilija).  V zadnji mesecih so kar 40% proizvodnje podjetja prodali v Italiji. Njihove kapacitete so zasedene do meseca decembra.
Veleposlanik Mirošič je izrazil zadovoljstvo, da podjetje zelo uspešno deluje na trgu Italije in se ne srečuje s plačilno nedisciplino naročnikov. Ob tej priložnosti je veleposlanik tudi vnaprej zagotovil vso razpoložljivost gospodarske diplomacije Veleposlaništva RS v Rimu  za sodelovanje  in pomoč slovenskim podjetjem, ki želijo prodreti na trge Italije.