Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
14.06.2011  

Pogovori veleposlanika Iztoka Mirošiča in skupine slovenskih podjetij

Na pobudo in v organizaciji Veleposlaništva RS v Rimu so FIAT obiskala slovenska logistična podjetja in podjetja iz Slovenskega avtomobilskega grozda. Veleposlanika so spremljali predstavniki šestih slovenskih podjetij ter Slovenskega avtomobilskega grozda. Pogovorov s predstavniki področja za transport in logistiko v Fiatu so se udeležili podjetja Luka Koper, Intereuropa in Slovenske železnice, pogovor s Fiat-ovimi predstavniki s področja nabave pa podjetja Iskra Avtoelektrika, Šempeter pri Novi Gorici, TPV d.d. Novo Mesto ter Unior Zreče. Vsako podjetje je opravilo svojo predstavitev in izpostavilo interes oz. možnosti za vzpostavitev sodelovanja s Skupino Fiat. 

 

Kot je v uvodnem delu pogovorov dejal veleposlanik Mirošič, je namen pogovorov v Fiat-u najti možnosti tesnejšega poslovnega sodelovanja med omenjenimi slovenskimi podjetji in Fiat-om. Gre za interese prisotnih slovenskih podjetij za sodelovanje na področju transportnih in logističnih storitev ter za sodelovanje na področju dobav sestavin za proizvodnjo različnih vrst motornih vozil.

V času obiska v Torinu se je veleposlanik Iztok Mirošič srečal tudi z županom Pierom Fassinom. Pri novo izvoljenem županu je tekla beseda o gospodarskem in kulturnem sodelovanju s Piemontom in Torinom, možnem pobratenju s slovenskim mestom in sodelovanju z Univerzo v Mariboru.