Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
18.05.2011  

Srečanje veleposlanika Iztoka Mirošiča s predsednikom združenja Unindustria Aureliom Regino

Veleposlanik Iztok Mirošič se je 18.5.2011 sestal z Aureliom Regino, predsednikom industrijskega združenja Unindustria. Unindustria, ki sodi v okvir Confindustrije, je združenje, ki povezuje podjetja iz dežele Lazio.

Veleposlanik je Regino seznanil z doseženo ravnjo dvostranske blagovne in storitvene menjave, pretokom tujih neposrednih investicij (TNI) med RS in Italijo ter z gibanji gospodarskih kazalnikov v Sloveniji. Menil je, da si je potrebno prizadevati za razširitev dvostranskega gospodarskega sodelovanja na osrednji in južni del Italije. V tem okviru je izpostavil tudi interes za organiziranje skupnega gospodarsko promocijskega dogodka v Rimu v sodelovanju z združenjem Unindustria, kjer bi šlo za predstavitev slovenskega poslovnega okolja, predvsem pa perspektivnih gospodarskih panog iz RS, pri čemer je veleposlanik poudaril, da želimo s pogovori med predstavniki podjetij doseči konkretne rezultate. Veleposlanik je omenil tudi obisk italijanskega ministra Romanija 19.5.2011 v Ljubljani, njegovo udeležbo na Gospodarskem forumu RS – Italija ter otvoritev investicije v podjetju Julon.

Regina je podprl zamisel o skupnem poslovnem dogodku v Rimu. S strani Unindustrije je izrazil polno pripravljenost za sodelovanje. Regina je menil, da obstaja interes med podjetji iz združenja Unindustria za takšne oblike sodelovanja, kakor tudi za TNI v RS.

Sogovornika sta se strinjala, da bi bil poslovni dogodek časovno umeščen v prvo polovico prihodnjega leta.