Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
03.07.2020  

Pogoji izvajanja mednarodnega tranzitnega avtobusnega potniškega prometa čez Republiko Slovenijo

V Republiki Sloveniji od 3. julija 2020 za mednarodni tranzitni avtobusni potniški promet ne veljajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kadar ta izpolnjuje naslednje pogoje:

  • na ozemlju Republike Slovenije ni vstopnih in izstopnih postaj mednarodnega tranzitnega avtobusnega potniškega prometa. V Republiko Slovenijo vstopijo in izstopijo iste osebe. Prevoznik naj zagotovi seznam potnikov v mednarodnem tranzitnem avtobusnem potniškem prometu. Omogočen naj bo nadzor nad spoštovanjem teh pogojev na vstopnih in izstopnih točkah v oz. iz Republike Slovenije.

  • na ozemlju Republike Slovenije se mednarodni tranzitni avtobusni potniški promet ne ustavlja, razen izjemoma zaradi nujnih fizioloških in zdravstvenih potreb voznika ali potnikov. V tem primeru lahko avtobus istočasno zapusti do največ pet (5) oseb, ki si ob izstopu razkužijo roke in nadenejo zaščitno masko. Zaščitno masko snamejo ob povratku na avtobus.

     

    Skladno z navedenim poudarjamo, da morajo prevozniki pri vstopu v RS zagotoviti seznam potnikov in upoštevati zgoraj navedene pogoje. Popravljena poročila bodo objavljena na sledeči povezavi; https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/obcasni_prevozi_23062020_za_splet_0.pdf