Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
20.01.2020  

Potrjevanje obrazcev podpor pobudi za vložitev Predloga zakona o sprememba in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih

Obveščamo, da je bila vložena pobuda volivcem za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitevah Zakona o nalezljivih boleznih. Pobudnik je Stranka Za zdravo družbo.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: "Proti obveznemu cepljenju".

Predsednik Državnega zbora je določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev ponedeljek 16.12.2019, zadnji, šestdeseti dan za zbiranje podpisov pa četrtek, 13.2.2020.

Osebe, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivajo v tujini, lahko svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna osebe diplomatskega predstavištva ali konzulata Republike Slovenije v tujini.

Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom diplomatskega predstavništva ali konzulata Republike Slovenije.

Volivec tako izpolnjen in potrjen obrazec podpore sam pošlje pobudniku na naslov:

Gregor Kos
Bevkova ulica 10
1230 Domžale

Volivec lahko podpiše obrazec tudi preko enotnega državnega portala e-uprava z varnim elektronskim podpisom, overjenim s kvalificiranim potrdilom. Uprava enota bo prejela elektronsko podpisan obrazec in an podlagi uradnih evidenc preverila identiteto volivca.