Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
04.03.2019  

Slovenski mladi oblikovalci na prestižni mednarodni razstavi oblikovanja XXII. Trienale v Milanu

Osrednja tema letošnje razstave Broken Nature: Design takes on Human Survival je trajnostno oblikovanje oziroma kako oblikovanje lahko pomaga pri preživetju človeštva ter poglobitvi odnosa med človekom in naravo.

Letošnjega Trienala se udeležujejo tudi slovenski študentje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani s projektom Misliti pogoje našega časa. Razstava, ki poteka v slovenskem paviljonu, prikazuje izbrane projekte slovenskega oblikovanja, ki temeljijo na logiki regeneracije za ponovno vzpostavitev trenutno izgubljenega ravnotežja v naravi.

Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani se je na Trienale prijavila kot izobraževalna inštitucija ob finančni pomoči Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki jo je organizator zaradi visoke kakovosti projekta uvrstil med državne paviljone na najelitnejši lokaciji, v glavno stavbo Trienala.

Razstavo v slovenskem paviljonu je istega dne odprla državna sekretarka Štravs Podlogar, ki je v svojem govoru izrazila zadovoljstvo nad tem, da bodoči oblikovalci že sedaj razmišljajo in ustvarjajo za bolj kakovosten jutri. Poudarila je potrebo po zelenem in krožnem gospodarstvu, ki ga je v prihodnjih letih potrebno še bolj postaviti v središče našega delovanja. Razstava Misliti pogoje našega časa je pomembna priložnost za predstavitev in za poklon solidarnosti, preprostosti in zmernosti, ki morajo postati vodilo našega življenja.

   

Foto: Aleš Rosa                                                           Foto: Aleš Rosa     


Pomen sodelovanja na XXII. Trienalu ter ključno vlogo UL ALUO v prihodnosti slovenskega oblikovanja in trajnostnega razvoja so ob tej priložnosti prav tako predstavili dekanja UL ALUO izr. prof. mag. Močnik Ramovš in prisotni mentorji projekta izr. prof. Miklavc, doc. dr. Predan in doc. Kuhar.


Mednarodna razstava dosežkov oblikovanja bo v Milanu potekala do 1. septembra.

 

  Foto:VRI