Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Rim

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve je v Trstu skupaj s predsednikom dežele Massimilianom Fedrigo vodila peto zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Furlanija-Julijska krajina. Ministrica Fajon je poudarila, da tovrstno sodelovanje prispeva k izboljšanju kakovosti in razvejanosti dvostranskih odnosov med Slovenijo in Italijo ter je izjemnega pomena za obe narodni skupnosti.

  • Veleposlanik Republike Slovenije v Rimu Matjaž Longar se je na obisku v regiji Umbrija srečal s prefektom Perugie Armandom Gradonejem, predsednico Regije Umbrija Donatello Tesei in županom Perugie Andreo Romizijem.

  • Veleposlanik Matjaž Longar je v ponedeljek, 4. marca 2024, na slovesnosti v Kartaginski predsedniški palači predal poverilna pisma predsedniku Tunizije Kaïs Saïedu. Slovesnosti se je udeležil tudi državni sekretar Ministrstva za zunanje zadeve, migracije in Tunizijce v tujini Mounir Ben Rjiba.

Novice