Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
16.09.2012  

Sestanek VP Mirošiča na sekretariatu Jadransko-jonske pobude v Anconi

Ancona, 11. september – Veleposlanik Iztok Mirošič se je dne 11. septembra sestal s predstavniki sekretariata Jadransko-jonske pobude (JJP), predstavniki 3 mrež, ki delujejo v okviru regije (gospodarske, univerzitetne in mestne) in predstavniki regionalnih in lokalnih oblasti. Sestanek je bil sklican v luči slovenskega predsedovanja JJP, ki bo trajalo do maja 2012 do maja 2013. Namen sestanka je bilo vzpostaviti tesnejši stik s sekretariatom in mrežami JJP. Veleposlanika Iztoka Mirošiča je sprejel tudi predsednik dežele Marche g. Spacca.

Veleposlanik Mirošič je predstavil aktivnosti Slovenije v času predsedovanja JJP. Slovensko predsedovanje pobudi poteka v zelo pomembnem času, ko so priprave na Jadransko-jonsko makroregijo v polnem razmahu. Ob tej priložnosti je bila sprejeta pobuda veleposlanika Mirošiča, da se organizira informativni ekonomsko-političen dan za veleposlanike JJP iz Rima v Anconi.
V okviru sestanka so potekali pogovori  z generalnim sekretarjem sekretariata JJP Pigliapoco, predsednikom Foruma gospodarskih zbornic Giampierijem, rektorjem  univerzitetna mreža UniAdrion Pacettijem, Michele, predstavnikom Forum mest JJP in svetovalec v mestnem svetu Ancone Brisighellijem ter predstavnikom regije Cardogne.