Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
22.08.2012  

Predstavitev jadralne regate »FREEDOM CUP«

Dne 21.8.2012 je na Meeting na sejmišču v Riminiju potekala predstavitev jadralne regate Freedom Cup, ki se bo začela dne 5.9.2012 iz Marine Rimini, cilj regate pa bo predvidoma dne 6.9.2012 v Marini Izola.

Na predstavitvi so sodelovali ministrica za zunanje zadeve San Marina Antonella Mularoni, minister za turizem San Marina Fabio Berardi, veleposlanik Slovenije v San Marinu Iztok Mirošič, veleposlanik San Marina v Sloveniji Renzo Ghiotti, predsednik združenja Ponte sul mare Adriatico Carlo Daniele, novinar TV RAI Giulio Guazzini, ki je dogodek moderiral, predsednika glavnih sponzorjev, Giochi del Titano, Ernesto Benedettini in Banca di San Marino, Giuseppe Guidi, župan Izole Igor Kolenc, vodja Marine Izola Matjaž France, direktor Turističnega združenja Izola Danilo Markočič ter vodja Slovenske turistične organizacije v Milanu Gorazd Skrt.

Ministra Mularoni in Berardi sta poudarila pomen regate za okrepitev dvostranskega sodelovanja s Slovenijo ter povezovanje ob Jadranskem morju. Veleposlanik Mirošič je izpostavil športni, turistično promocijski in gospodarski vidik regate. Freedom Cup bo povečala vidnost turističnih ciljev na slovenski obali (Izola, Piran/Portorož) in na Krasu (Lipica, Škocjanske jame) ter s poslovno konferenco ponudila nove priložnosti podjetnikom iz obeh držav. Prav tako bo pomembno prispevala k turistični promociji in vidnosti slovenske obale ne le v San Marinu, temveč skozi prispevke TV RAI tudi v Italiji.

Že pred regato se bo dne 3.9.2012 na državnem prazniku San Marina s svojo stojnico predstavila Slovenija, vključno z Izolo. Dne 7.9.2012 bo v Izoli potekala podelitev priznanj udeležencem regate s slavnostno večerjo, isti dan ob 11.00 pa bo v so-organizaciji Primorske gospodarske zbornice in Trgovinske zbornice San Marina v Kopru potekala poslovna konferenca med potencialnimi poslovnimi partnerji iz obeh držav.

Spletna povezava do prispevka San Marino TV o predstavitvi regate je tukaj.

Spletna povezava z informacijami o regati s prijavnico za udeležbo in programom dogodkov je tukaj.  

Video