Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
06.09.2020  

Osrednja spominska slovesnost ob 90. obletnici usmrtitve štirih bazoviških junakov Bidovca, Valenčiča, Miloša in Marušiča

V Bazovici je v nedeljo, 6. septembra potekala osrednja spominska slovesnost ob 90. obletnici usmrtitve štirih bazoviških junakov Bidovca, Valenčiča, Miloša in Marušiča.

V imenu RS je prisotne nagovoril predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Igor Zorčič. V svojem nagovoru je predsednik Zorčič posebej izpostavil pomen spravnih korakov za prihodnost odnosov med Slovenijo in Italijo, a tudi za prihodnost Evrope.

 Foto: Na slovesnosti ob 90. obletnici smrti bazoviških junakov je v imenu Republike Slovenije spregovoril predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Igor Zorčič

 

Slovesnosti in srečanja so se zaključila v večernih urah z mašo zadušnico v bazoviški cerkvi, ki jo je daroval ljubljanski nadškof in slovenski metropolit msgr. Stanislav Zore. Pri maši so bili prisotni številni predstavniki slovenske manjšine, veleposlanik Tomaž Kunstelj in generalni konzul Vojko Volk, govornica pa je bila senatorka Tatjana Rojc.

 Foto: Maša zadušnica za bazoviške junake, ki jo je v nedeljo, 6. septembra v Bazovici daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.