Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
17.04.2019  

Predstavitev Pesmi za liro slovenske pesnice, pisateljice ter ustvarjalke sodobne mladinske književnosti Bine Štampe Žmavc

V Biblioteca Europea V Rimu, je 16. aprila potekala predstavitev Pesmi za liro slovenske pesnice, pisateljice ter ustvarjalke sodobne mladinske književnosti Bine Štampe Žmavc.

Pesniški večer je potekal v okviru projekta Europa in Circolo, v katerem poleg kulturnih inštitutov in veleposlaništev članov mreže EUNIC v Rimu sodeluje tudi slovensko veleposlaništvo.

 

 

S projektom Europa in Circolo je vsak mesec izbranemu tujemu avtorju ponujena možnost predstavitve njegovih del rimskemu občinstvu. Marca je v okviru projekta že potekal pesniški večer Dinu Famlanda iz Romunije, po včerajšnji predstavitvi pesniške zbirke Pesem za liro (ter prevoda knjige v italijanščino) Bine Štampe Žmavc pa v maju sledi pogovor s špansko avtorico Marto Sanz.

Prisotnim na dogodku je pesnica prebrala del svoje poezije v slovenščini, opisala način ustvarjanja poezije ter podrobneje predstavila svojo pesniško zbirko. Zanimivo predstavitev Bine Štampe Žmavc je povezovala Lucia Gaja Scuteri.