Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
11.03.2019  

Razstava sodobne umetnice Špele Volčič "Et fiat lux" v Firencah

Firence, 7. marca - Veleposlaništvo RS v Rimu je odprlo razstavo vizualne umetnice Špele Volčič v Galeriji SACI v Firencah, kjer je umetnica  predstavila svoj večmedijski projekt z naslovom "Et fiat lux".

Špela Volčič se izraža v različnih ustvarjalnih medijih, zlasti fotografiji, videu, risbi, skulpturi in instalacijah, ki jih v svojih projektih pogosto povezuje. Pri svojem delu uporablja različne materiale, kot so kruh, keramika, sintetični materiali in plastika, ki jih kiparsko preoblikuje tako, da se v njihovih pregibih in gubah ustvarjajo napetosti, ki ponazarjajo različne življenjske situacije in odnose v sodobni družbi. V svojih delih prepleta realnost in fikcijo, vidno in nevidno, resnično in dvoumno, s tem pa spodbuja gledalca k poglobljenemu opazovanju podob, ki nas obdajajo v vsakdanjem življenju.

   

 To velja tudi za njen projekt "Et fiat lux", kjer je svetloba ne samo najpomembnejši, ampak tudi povezovalni element projekta, ki vključuje dva sklopa fotografij (Et fiat lux, After et fiat lux) in fotografsko instalacijo Brez naslova (Tesla).