Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
14.02.2019  

Slovenska delegacija na poslovnem dogodku v Rimu

Rim, 14. februar 2019 - Generalna direktorica Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo mag. Alenka Suhadolnik se je udeležila poslovnega dogodka Italy & Slovenia- Partnership in Investment & Innovation, ki je potekal v Rimu.
 
Dogodek je rezultat gospodarskega omizja, ki je potekal v okviru Šestega koordinacijskega odbora ministrov med Slovenijo in Italijo oktobra 2017 na Brdu pri Kranju. V luči krepitve gospodarskega sodelovanja, je bil takrat podan predlog italijanske strani, da Ministrstvo za gospodarstvo Italije v sodelovanju z Italian Trade Agency (ITA) in slovenskimi akterji (MGRT, MZZ, SPIRIT) organizira dogodek s poudarkom na predstavitvi slovenskih naložbenih priložnosti. Dogodku je slovenska stran dodala inovacije, ki veljajo za ključnega spodbujevalca gospodarske rasti. Poslovni dogodek v Rimu je bil namenjen predstavitvi Slovenije kot države z inovacijskim potencialom, predstavljene pa so bile tudi naložbene priložnosti.

 

Slovensko delegacijo v Rimu je vodil državni sekretar MGRT Aleš Cantarutti. V delegaciji so bili poleg predstavnikov MGRT in MZZ tudi predstavnik SPIRIT, STO, SDH, DUTB, Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko,  predstavniki treh Strateško razvojno inovacijskih partnerstev, predstavnik Centra odličnosti Vesolje.si ter predstavniki slovenskih podjetij, in sicer Riko Hiše, Kolektor Microtel, Balmar, Aquafil. Dogodka se je udeležilo okoli 130 italijanskih gospodarstvenikov.
 
Dogodek v Rimu je potekal dva dni za poslovnim dogodkom 7th Business Forum, ki ga vsako leto organizira Italijansko-slovenski forum v Ljubljani. Tema letošnjega dogodka, ki je potekal na Institutu Jožef Stefan, je bil "Creativity-A Decisive Organisational Competence". Udeležence foruma je uvodoma nagovorila tudi generalna direktorica.