Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
26.01.2018  

Veleposlanik Benko predaval na srečanju Rotary kluba v Milanu

Milano, 24. januar 2018 – Na povabilo Rotary kluba Milano Porta Vercellina je slovenski veleposlanik v Italiji Bogdan Benko 22. januarja 2018 na srečanju v Milanu predstavil Slovenijo in razvoj dvostranskih odnosov med Slovenijo in Italijo. V svojem predavanju je poudaril odlično sodelovanje sosednih držav na raznovrstnih področjih in pomen, ki ga ima njuna pripadnost Evropski uniji.

Veleposlanik Benko je poudaril, da se Slovenija nahaja na geografski legi, ki je posebna v Evropi, saj se v njej stekajo germanski, romanski in slovanski svet. Prav zaradi tega se je meja v tem delu Evrope skozi stoletja večkrat premikala in postopoma izginila z vstopom Republike Slovenije v Evropsko unijo in Schengen. V tem delu Evrope smo danes priča izrednemu napredku, ki je posledica trdne povezanosti in odličnega sodelovanja Slovenije in Italije v okviru Evropske unije ter njune želje po miru, prijateljstvu in sodelovanju, je izpostavil veleposlanik Benko.

Klubskega srečanja Rotary kluba Milano Porta Vercellina, ki ga je vodil predsednik Jean Claude Pinto, sta se udeležila tudi častni generalni konzul Republike Slovenije v Milanu Gianvico Camisasca in vodja Gospodarskega urada Republike Slovenije v Milanu konzul Zorko Pelikan.