Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
05.12.2017  

Ustanovitev Društva Slovencev na Malti "Vitez"

Valletta, 21. november 2017 – Člani slovenske izseljenske skupnosti na Malti so na srečanju, ki je potekalo 11. novembra 2017 v kraju Bugibba na severu Malte, ustanovili Društvo Slovencev na Malti z imenom "Vitez". Na dogodku se je zbralo okrog 30 Slovencev in njihovih družinskih članov. Predsednik in glavni pobudnik društva Jure Rejec je v nagovoru pojasnil, da je slovenska skupnost na Malti v zadnjih letih postala vse številnejša in obenem tudi vse bolj povezana, zato je bilo njeno organiziranje v društvo logični korak.

 Predsednik in glavni pobudnik društva Jure Rejec
 
Slovenskega večera na Malti, ki je potekal ob finančni pomoči Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, se je udeležil tudi častni konzul Republike Slovenije na Malti Nicholas Baldacchino, ki je društvu izrazil nadaljnjo podporo. Rejec je nekaj besed namenil tudi spletni strani Malta.si, ki bo v pomoč Slovencem, ki so se na otoško državo že preselili ali o tem razmišljajo.

 Častni konzul Republike Slovenije na Malti Nicholas Baldacchino

Več o dogodku lahko najdete na strani MOJA SLOVENIJA.

Prostovoljno in neprofitno društvo Vitez bo namenjeno Slovencem, da lažje uresničijo skupne cilje in interese. Društvo lahko kontaktirate po elektronskem naslovu info(at)malta.si.