Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
02.11.2018  

Veleposlaništvo RS v Rimu obeležilo Dan Spomina na mrtve

Ob Dnevu spomina na mrtve Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu tradicionalno izkazuje spoštovanje Slovencem, ki so pokopani v različnih krajih v Italiji. Tudi letos so predstavniki veleposlaništva položili vence na pokopališčih v Rimu (Prima Porta), Barletti in Sansepolcru, kjer so pokopani vojaki bivše Jugoslavije, med katerimi je bilo veliko Slovencev.


Veleposlanik Bogdan Benko in pooblaščena ministrica Tina Kokalj sta 29. oktobra 2018  položila venec na pokopališču ob spomeniku na rimskem pokopališču Flaminio-Prima Porta v spomin umrlim v taborišču, med katerimi so tudi Slovenci.

         

 

Veleposlanik Bogdan Benko je v spremstvu soproge gospe Slavice Benko in pooblaščene ministrice Tine Kokalj 2. novembra 2018 na dan slovesnosti in obeležitve spomina na mrtve ob prisotnosti župana Barlette Cannita in prefekta Barlette Sensi-ja položili venec pri spomeniku na pokopališču v Barletti.

 

 3. novembra 2018 sta veleposlanik Benko in pooblaščena ministrica Tina Kokalj položila venec ob spomeniku in kostnici na pokopališču v Sansepolcru. Polaganju venca je prisostvoval tudi župan Sansepolcra M. Cornioli.

 

 


Skladno s tradicijo Veleposlaništva RS v Rimu sta se veleposlanik Benko in pooblaščena ministrica Tina Kokalj poklonila spominu na pokojnega Slovenca, diplomata Cirila Kotnika, ki je pokopan na pokopališču v L'Aquili. V spremstvu Emanueleja Imprudenteja, odbornika v Občini L'Aquila sta ob družinski kapelici Tomassetti položila cvetje.