Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
06.12.2019  

Predstavitev opusa del tržaškega pesnika, prozaista, avtorja knjig in radijskih iger za otroke, esejista, prevajalca ter predsednika Bralne značke Marka Kravosa v rimski knjižnici Tullio de Mauro, 4. decembra 2019

Na predlog Veleposlaništva RS v Rimu je decembrski literarni večer ob priložnosti obeležitve rojstva Franceta Prešerna na "Ta veseli dan kulture" in ob 100. obletnici Univerze v Ljubljani, v sodelovanju s Katedro za slovenski jezik in književnost na Univerzi La Sapienza, 4. decembra potekal v knjižnici Tullio de Mauro v rimski univerzitetni četrti San Lorenzo.

Ob tej priložnosti se je odvijala predstavitev opusa del tržaškega pesnika, prozaista, avtorja knjig in radijskih iger za otroke, esejista, prevajalca, predsednika Bralne značke Marka Kravosa, ki je novembra letos prejel tudi Schwentnerjevo nagrado.

Pogovor z avtorjem je povezoval prof. Andrea Trovesi, Marko Kravos pa je predstavil zbirko Štirje vetrovi, stoletnico Univerze v Ljubljani, projekt slovenske bralne značke ter slovensko otroško literaturo, saj bo Slovenija l. 2021 častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Bologni.

Kravos je rimsko občinstvo, med katerimi je bilo tudi veliko študentov slovenskega jezika, navdušil tudi z branjem svoje poezije, sklenil pa ga je z zdravico Prešernu in veselemu dnevu slovenske kulture.