Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
04.02.2010  

Obisk predsednika vlade Boruta Pahorja v Milanu in v Benetkah

Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je 2.2.2010 nastopil kot osrednji gost na italijanskem kongresu avtorske kuhinje »Identità golose«, ki je potekal v Milanu. Slovenija se je na zaključni večer kongresa, ki je potekal pod naslovom »I feel Slovenia«, predstavila s svojo kulinarično ekipo, ki jo je podprla Slovenska turistična organizacija. V svojem govoru je predsednik vlade med drugim predstavil raznolikost Slovenije in pomen italijanskih gostov, saj 5% rast števila prihodov in 4% rast nočitev v letu 2009 potrjujeta večletni trend naraščanja števila italijanskih turistov v Sloveniji, po drugi strani pa vse večjo prepoznavnost Slovenije kot turistične destinacije v Italiji.

 

Ob obisku Milana se je predsednik vlade sestal s predsednikom deželne vlade Lombardije Robertom Formigonijem in z županjo Milana Letizio Moratti.

 

Dne 3.2.2010 si je predsednik vlade v Benetkah v spremstvu ministrice za kulturo Majde Širca ogledal razstavo slikarja Zorana Mušiča »Estreme figure«, ki poteka v palači Franchetti do 7.3.2010.